Fase 4 uddannelse i infektionskirurgi

Det er DOS Uddannelsesudvalg (UDDU), som beskriver principperne for videreuddannelse af speciallæger indenfor fagområderne (kaldet Fase 4-uddannelse):
DSOI har derfor i lighed med de andre faglige områder formuleret dette oplæg til Fase IV uddannelse i Infektionskirurgi: Forslag til fase IV, infektionskirurgi

Link til UDDU: https://www.ortopaedi.dk/uddannelse/uddannelsesansvarlig-overlaege/maalbeskrivelser-for-specialistuddannelser-fase-iv/

 

Fellowships

Der opstår flere og flere højt specialiserede centre til behandling af knogleinfektioner i Europa. Der findes således flere oplagte steder at besøge, såfremt man ønsker at udvide sin infektionskirurgiske viden og erhverve nye kompetencer. Herunder listet nogle af dem:

 

Nuffield Orthopaedic Centre, Oxford

Bone Infection Unit på Nuffield Orthopaedic Centre, Oxford, er en af verdens førende centre til behandling af knogleinfektioner. De har et fast elektivt team bestående af dedikerede sygeplejersker, fysio- og ergoterapeuter, mikrobiologer, infektionsmediciner, radiologer, plastikkiruger og ortopædkirurger. De arbejder multidisciplinært og protokolleret, og har således et enormt videnskabeligt produktivt setup.

Charité Centre for Musculoskeletal Surgery, Berlin

Interdisciplinary Unit for Septic Surgery i Berlin er et godt sted at opleve det multidiciplinære samarbejde om implantat-infektioner mellem infektionsmedicinere og forskellig kirurgiske specialer. Stedet rummer også en stor international forskningsenhed ledet af Prof. Andrej Trampuz.